Kaasmakerij

Winterswijkse boerenkaas

De boerenkaas die we maken wordt alleen met melk van ons eigen bedrijf bereid. Anders kan het ook niet, want wie boerenkaas maakt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Maar los daarvan: je moet weten wat de kwaliteit van je grondstof is. Eigen melk, rauw verwerkt en zonder kleurstoffen, dat is het beste voor de kwaliteit van de kaas! Er is hier dan sprake van een zuiver natuurproduct. Ook de wei, het restant van de melk dat overblijft nadat er kaas van is gemaakt, krijgt op de Harmienehoeve zijn bestemming. Het wordt weer aan het jongvee gevoerd.

De keuze bestaat uit:

  • jonge kaas
  • jong belegen kaas
  • belegen kaas
  • oude kaas
  • komijnekaas
  • kruidnagelkaas
  • peterseliekaas
  • bieslookkaas
  • brandnetelkaas
  • knoflookkaas
  • uienkaas
  • peperkaas
  • mosterdkaas etc. etc.